Pradžia » Be temos » Tai aš esu tikrasis apsimetėlis.

Tai aš esu tikrasis apsimetėlis.

31 spalio 2006

„baltas ant balto, truputis pudros ant tavo odos, ant mirtinai blyškaus tavo kūno, linija po linijos tavo kūnas kyla link manęs…tavo odos gabalai kaip kapas ant kurio tirpsta. tirpsta sniegas…aš įkvepiu truputėlį pudros: trečdalį tavo tamsių plaukų, raktikaulį, dvi girneles, tris pirštus, paskui dešinį kelį, alkunę, dantis, akiduobę ir taip toliau, taip toliau, taip toliau…“

Gulėdama lovoj sugromuliavau. S. Keista dienos pradžia.

Pas Mantą Saulėgrąža atsitrenkia į mane ir susigūrina marmūzę. O aš pasistatau stalinę lempą ant galvos ir dainuoju Brangenybių ariją: „Cha cha!Ko-kia laa-a-aimė ma-a-a-a-ty-ti sa-ave to-kią gra-žią ši-tam veid-ro-dy-je! To-o-o-okią gra-a-a-a-ažią ši-tam veid-ro-dy-je, cha cha ko-o-o-okia la-a-aimė“ Saulėgrąža aprėkia mane, esą aš- „tikra idiotė„.Nežinau kodėl, bet man linksma ir smagu girdėti tą „tikra idiotė„. Net imu juoktis kaip idiotė.
Gerai. O kas tada?Antrą valandą ryto visi jau buvo atsakančiai nusitašę. Nebesu Hitchcoco nuotykių ieškotoja -taksi.

Kenčiu nuo depresijos, peršalimo, PMS, introdukcijos, dėmesio stokos. O buvo metas, kai daiktų virpesys veikdavo mane taip, kaip šviesa veikia superjautrią Tri- X filmo juostelę. Dabar jau niekas nejaudina: nei šilkinių skarelių plastėjimas, nei juokas už nugaros, nei skvošas, nei Ledo Arena, nei rožiniu ūkanų šydu aptraukti vakarai balkone ar žydintys vaikinai… Įsišaknijau.
Tuščia krūva. Man reikia dainų, kurios kalba apie meilę. Arba tiksliau apie MEILĘ. Man patinka šitas nukrypimas į banalybę. Tas virpis, tai, kas neįprasta, nerealu, siurrealu, fantastiška, keista, tiesiog neiškreipta realybė, gal tik šiek tiek atsiknojusi. Kažkas vos pastebima, beveik niekas, gal koks liapsusas, sapno skivytas be jokios fantazijos, niekas. Pati realybe, be užuolankų, lyg niekur nieko, akimirką iškreipta, tačiau ne per daug. Iš pačios savęs virstanti kita.

Džinsai, ištepti dažais po vasarinio radiatorių dažymo. Liko tik melsvos dėmės, o juk vos netapau –iene.

Kambary žaliom sienom skrajoja daiktai, o aš noriu būti medis. Apžėlęs ir negenėtas.

Be temos

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos